Last Updated on 7 בפברואר 2018 by יוסי זאבי

פוסט זה נכתב לאתר "יוספורט" על ידי: חגי לפלר

היי שמי חגי מהבלוג "ספורטאי טבעוני" וכפי שהבנתם אני טבעוני ומאוד אוהב לעסוק בספורט. אני אוהב לבלות בחדר כושר, לרוץ למרחקים ארוכים (כמו מרתונים) מת על רצועות TRX וחולה על פילאטיס. מבחינתי יום ללא פעילות גופנית הוא יום מבוזבז שלא ישוב.
לכן, בתור טבעוני שפעיל פיזית חשוב לי לאכול כמו שצריך: בצורה מזינה, בריאה והכי חשוב מהנה. מדי פעם, אם יוסי זאבי ירשה לי, אני אצוץ בבלוג הזה ואשתף אתכם במתכון קל, מזין, טבעוני וטעים שיכול להתאים בול לשגרת האימונים.

הפעם אני רוצה לספר לכם על טופו.
עכשיו, אתם בטח מצקצקים בלשונכם ואומרים לעצמכם "שוב פעם הטבעונים האלו והטופו שלהם".
נכון, אתם צודקים. טבעונים וטופו זה כמו זוגיות צמודה ולא סתם, מפני שבטופו יש אחוז חלבון גבוה (6-7%) רק 3% שומן כ-2% פחמימות שמסתכמות ב-60 קלוריות ל- 100 גרם. כל מה שספורטאי זקוק לו. נוסיף גם כמות גדולה של סידן והנה לכם מרכיב מנצח בכל מטבח של טבעוני. דעו שעם טופו אפשר להכין במטבח מאכלים לא פחות ממדהימים!

אז מה עושים עם טופו?
הנה מתכון קליל של פשטידת טופו ופטריות שתסגור לכם את הפינה של ארוחת אחרי אימון או ארוחת צהריים במשרד.

פיסה מפשיטת הטופו

בפטריות שמפיניון אגב, יש קצת יותר מ-3 גרם חלבון. סתם שתדעו…

פשטידת טופו ופטריות (2 מנות אישיות)

מה צריך? 

  1. אריזה טופו משי (גרסה רכה יותר של טופו שאתם מכירים, אפשר לרכוש בכל המכולות האסייתיות וחנויות הטבע)
  2. 3 כפות של קמח חומוס (או קמח רגיל)
  3. חבילה של פטריות שמפיניון פרוסות
  4. חופן של פטרוזיליה קצוצה
  5. שן שום כתושה
  6. כפית חרדל דיז'ון
  7. כף שמן זית
  8. מיץ מחצי לימון
  9. אבקת אפייה
  10. מלח

מה עושים?

  1. מערבבים את כל הרכיבים היטב עד לקבלת עיסה במרקם אחיד
  2. מעבירים לתבנית אפיה
  3. אופים על חום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות או עד שהפשטידה משחימה
  4. אפשר לפזר מעל לפני האפייה, מעט קוואקר או מלח גס ולבזוק מעט שמן זית

מצננים ומגישים!

לעוד מתכונים נהדרים הכנסו לאתר של חגי

חתיכה מהפאי הקטן  הפאי מוכן לאכילה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *