Last Updated on 2 באפריל 2024 by יוסי זאבי
אנחנו כל הזמן חייבים לחדש ולהתחדש, זה טבע העולם, ובעידן של גלובליזציה ואינטרנט כשכל המידע נגיש וחוצה מרחבים, אנו נחשפים כל הזמן לטרנדים חדשים (שאינם בהכרח חדשים).
לעיתים טרנדים אלה חולפים כשם שבאו ולעיתים הם מביאים איתם בשורה חזקה מספיק על מנת להישאר כאן לתמיד. כאשר המדע והמחקר מגבים את התיאוריה ומבהירים את המנגנון העומד מאחוריה, מספקים בסיס יציב ואיכותי העונה על השאלות החשובות שעומדות בבסיס הטרנד, לעיתים אותו דבר חדש הופך לחלק מהחיים שלנו.
אז מהו אימון HIIT למשל אתם שואלים?!
Hiit הינו אימון אינטרוולים עצימים- High intensity interval training ושמו בעברית – אימון מקטעים עצים. מה שאתם בטח לא יודעים זה שלא מדובר בהמצאה חדשה, תמיד היו פה אימונים כאלו. אופן תרגול השיטה הוא ביצוע של אינטרוול (מקטע בעברית) לאורך זמן משתנה. לרוב מדובר במקטע קצר של פחות מדקה שנעשה בקצב גבוה כשמיד אחריו יבוא מקטע בקצב בינוני עד נמוך לצורך התאוששות. ברוב המקרים זמן האימון בכללותו אינו ארוך ומאופיין בשיפור המרכיבים האירובים כמו צריכת חמצן, והגעה לסיבולת אירובית ואנ-אירובית טובות יותר.
לקריאה נוספת אפשר להיכנס לז'ורנל של ה-ACSM ולהרחיב עוד מעט בנושא, אך רק אסבר את האוזן שבאמצעות אימון אינטרוולים ניתן לעבוד, לשפר או לשמר מרכיבי כושר שונים וזאת בהתאם למטרת הספורטאי ההישגי או המתאמן העממי.
אז מה בכל זאת הפך את אימון האינטרוולים לכזה פופולארי?
בעבר נהגו לחשוב כי "תופעת הלוואי" העיקרית שנוצרת עקב המאמץ העצים הינה שריפת שומן כשעות רבות לאחר הפעילות. הגוף מנסה להתאושש ופונה למאגרי השומן כמקור להתאוששות. על אף שעובדה זאת עודנה נכונה, היא למעשה תלויה ברמת העצימות וכיום הצטברו מספיק עדויות שמבהירות לנו שזאת לא גולת הכותרת של שיטת אימון זאת אלא דווקא אימון קצר ועצים שעשוי במידה מסוימת (כתלות ביכולתם האינדיבידואלית של המתאמנים) להיות פשוט חלופה "שפויה" יותר לאימון רצף עצים שעשוי להיתפס כמשעמם עבור חלק גדול מהאוכלוסייה.
לקריאה נוספת אודות אימון רצף ולמשל מה שורף יותר קלוריות אליפטי או הליכון.
כמאמן כושר אישי מקצועי ומנוסה אתאים עבורכם אימון hiit תוך הקפדה על שימוש בשעון ספורט לצורך ניטור דופק או לחילופין ביצוע בקרה קבועה של דרגת המאמץ שלכם במהלך הפעילות.