Last Updated on 15 בינואר 2024 by יוסי זאבי

הליכון ביתי מומלץ שיהיה לדעתי בכל בית ולא משנה אם אתם מעדיפים לבצע הליכות או ריצות בחוץ תחת כיפת השמיים. יש מספר סיבות חשובות לדעתי, הן אלו שגורמות לי לחשוב כך ואפרט אותן בהמשך.

לפני שבכלל נתחיל את הפוסט החשוב הזה אני רוצה לספר לכם שאם תקראו בקפידה, אני מאמין שבסופו של הפוסט יהיו לכם מספר תובנות שעשויות במקרה הטוב לעזור לכם עד מאוד בבחירת הליכון ביתי מומלץ ובמקרה הפחות הטוב אולי יעזרו לכם לחסוך כמה שקלים או ימנעו מכם רכישה של מכשיר פחות איכותי.

אגב, לא פחות חשוב לציין שלא תמצאו בפוסט הזה המלצה ספציפית או לינקים לרכישה. במילים אחרות – אני לא ממומן מטעם מותג או יבואן מסוים וכל מה שנכתב פה זה על סמך דעתי וניסיוני האישי בלבד, הן כמשתמש פרטי והן כמאמן כושר אישי.

הליכון ביתי מומלץ או מסלול/מסילת ריצה, הליכה או צעידה

שניה בטרם מתקדמים לעומק התוכן, אני ארצה להתעכב על טעות נפוצה ושכיחה השגורה בפיהם של לא מעט אנשים והיא אחת השגיאות הנפוצות בעניין. רבים אומרים ומשתמשים במילה הליכון אך המילה הנכונה היא מסילה. יש לומר מסילה להליכה או ריצה ולא הליכון.. כך שכשאתם מתארים מה אתם מחפשים רצוי שתשתמשו בביטוי הנכון והוא מסילה ביתית או מסלול ריצה ביתי.

יחד עם זאת, יש סיכוי סביר ששאילתה במנוע החיפוש של גוגל בסגנון: "מסלול ריצה ביתי מומלץ"  או "מסילת ריצה ביתית מומלצת", תקבל מספר תוצאות נמוך אל מול הליכון ביתי מומלץ. אתם יודעים מה, אני אפילו אבדוק בשבילכם.

תמונה של שאילתת חיפוש מגוגל על הליכון ביתי מומלץ

הנה החיפוש שעשיתי לביטוי "הליכון ביתי מומלץ" ואתם יכולים לראות בתמונה למעלה שעלו לי 83.900 תוצאות. בואו נראה מה קורה למשל עם הביטוי "מסלול ריצה ביתי מומלץ"

שאילתה עם הטקסט מסלול ריצה ביתי מומלץ

אם תקלידו את החיפוש שלכם עם הביטוי הזה תקבלו רק 14.000 תוצאות. פער משמעותי אל החיפוש הקודם. אולי אתם חושבים שאם תכתבו מסילה ביתית מומלצת תקבלו תוצאות יותר טובות? נבדוק..

שאילתה נוספת והפעם עם החיפוש בביטוי מסילה ביתית מומלצת

הנה התוצאות לפניכם. אמנם 54.000 אך אין ספק כי הביטוי הליכון ביתי מומלץ לוקח בפער את השאילתות האחרות.

אין מה לעשות העם אמר את דברו. כנראה שהליכון ביתי זה ביטוי יותר זורם.

ודרך אגב, למיטב ידיעתי הליכון זה אותו כלי עזר לבני גיל הזהב אשר מתקשים בהליכה.

קנית הליכון ביתי חדש ובא לך הדרכה עליו? רוצה שאעזור לך לבחור מסילה מומלצת? ניתן להשיג אותי בטלפון 0524632010 או לשלוח לי הודעה

לפני שבודקים איזה הליכון ביתי מומלץ לרכוש – כדאי להבין אם יש לנו צורך בזה בכלל

אז כמו שהכותרת רומזת, שניה לפני שאנחנו כבר שולפים כרטיס אשראי, כדאי לעצור רגע ולשאול האם יש לנו צורך בהליכון בבית. אם לעשות לכם את זה קצר אני חושב שכן. בואו ואגיד לכם מדוע.

פעילות אירובית מהווה אלמנט חשוב ומרכיב כושר שאין לוותר עליו בשום שלב בחיים. כמעט כולנו עובדים בעבודות יושבניות ועדיין הליכה או ריצה הן אחת מהפעילויות היותר פשוטות לביצוע בשמירה על הכושר הגופני האירובי. יחד עם זאת, רוב האנשים מתקשים לצאת לצעוד מחוץ לבית. הליכון בבית עשוי לשפר את הסיכויים שלנו לבצע פעילות אירובית. יתרה מכך, גם אם אתם צועדים או רצים קבוע, אתם בוודאי נתקלים בימים קרים וכגשומים מאוד או ימים חמים ואביכים מאוד. האקלים שלנו משתגע וזה לא סוד. כל הנ"ל לא מהווים בעיה כשיש מסלול ריצה ביתי.

אז אם לסכם בקצרה – כולנו זקוקים למסלול ריצה ביתי או הליכון – איך שתבחרו לקרוא לאביזר.

בחור צועד במכנסיים קצרים וחולצה שחורה על גשר

אתם צועדים בחוץ או מעדיפים לצעוד על הליכון?

יחד עם זאת ולמרות כל האמור לעיל, עדיין ייתכנו מקרים בהם זה כפי הנראה תהיה רכישה מיותרת ואני מתייחס כמובן למקרים בהם אתם בכלל לא צועדים ומבצעים פעילות אירובית קבועה מסוג אחר. אופציה נוספת היא שלא משנה איך מהנדסים את זה – פשוט אין לכם מקום להליכון וגם על זה ארחיב בהמשך.

כמה עולה הליכון ביתי (או חצי מקצועי ועד מקצועי מלא)

לגבי תקציב, זאת שאלה בוודאי מעניינת שנרצה להתעכב עליה כי הרי כולנו מוטים בצורה כזאת אחרת לגבי מחיר ועלויות ואכפת לנו לדעת כמה עולה הליכון לבית. כיום ישנם מסלולי ריצה במחירים שווים לכל נפש. למעשה יש היום הליכונים מכניים ללא מנוע שמתחילים ממחיר של כמה מאות שקלים ועד הליכונים או מסלולים מקצועיים שעולים עשרות אלפי שקלים. בדרך כלל פרמטרים כמו כוח סוס ורוחב מסילה הם אלו שישפיעו על המחיר וזאת לצד שלדה מסיבית ושלל פיצ'רים וטכנולוגיה. ניתן להגיד בהכללה גסה שככל שהמחיר גבוה יותר – כך המסלול יותר איכותי ועמוס טכנולוגיה. יחד עם זאת, אם להסתייג ושוב בהכללה גסה, יש הליכונים מכניים ללא מנוע שעשויים להגיע גם הם לכמה אלפי שקלים אם לא עשרות.

בוידאו שלפניכם הבה דוגמא למסלול ריצה קעור ומכני שמחירו מצד יצרנים מסוימים עשוי לטפס לכמה עשרות אלפי שקלים (לא יודע ספציפית לגבי זה שבוידאו).

באילו מקרים מומלץ שנחזיק הליכון בבית

לדעתי אלו המקרים בהם כדאי שיהיה לנו הליכון בבית:

כמובן שייתכנו סיבות חשובות נוספות מדוע כדאי שיהיה לנו בבית הליכון.

מומלץ לוודא מספר דברים לפני שישר מתחילים בחיפוש של מסלול ביתי

לדעתי לפני שאנחנו בכלל מתחילים בחיפוש של הליכון לבית, כדאי לנו לעצור רגע ולוודא כמה נקודות חשובות שיעזרו לנו להגיע מוכנים יותר בהמשך הדרך.

  1. איפה אנחנו הולכים למקום את ההליכון מה סוג המשטח זאת נקודה חשובה. חדר לא מאוורר או לא ממוזג עלול לייצר תנאים מאתגרים כאשר צועדים על המסלול. כדאי לתת את הדעת גם לגבי שימושו של החדר בקומה מתחת והאם אתם מתכוונים למקום את המסילה למשל מעל חדר השינה של השכנים ובמקרה כזה שימוש בשעות הלילה עלול להיות מתכון לבעיות. מאידך מתאמנים רבים בוחרים למקם את ההליכון במרפסת. כאן צריך לתת את הדעת למזג האוויר ובנוסף גם מיקום המסלול במרפסת למשל עשוי להיות מעט טריקי וחשוב לבדוק האם יש שיפועים ועד כמה הם חדים, ככה לא נתקל בבעיה של פילוס לאחר מכן. בנוסף, למרות שהליכון ביתי לא אמור לשקול המון, יש לוודא כי האזור עליו ממקמים את ההליכון מספיק חזק לשאת את המשקל הכללי.
  2. חשוב לוודא מה גודל החלל באופן כללי והאם הוא מתאים לגודל הפיזי של מסילה ממוצעת. יש לקחת בחשבון שצריך לעלות ולרדת בנוחות כך שאם הספה חוסמת אותה ולא יהיה נוח להשתמש בו בשלב מסוים אנו עשויים לוותר על השימוש, כמו כן כשההליכון צמוד מדי לקיר ויש להרימו למעלה כדי לנקות אבק מתחתיו יש לשמור על מספיק גישה לידית הרמה.
  3. חשוב לוודא מה גודל הפתחים והאם דרוש מנוף, האם יש גישה בכדי להכניס את המסלול לחדר המיועד.
  4. האם זה יהיה הליכון עומד או הליכון מתקפל שניתן לאפסן מתחת לספה. אגב במקרה זה הייתי מציע לשקול טוב את העניין משום שרוב ההליכונים המתקפלים מהווים פשרה של מסיביות ועוצמה מול הליכון מסורתי ורוב האנשים מוותרים בשלב מסוים על פתיחה וסגירה כך שנקעים עם מסלול פחות מפנק ביחס למסלול ביתי עומד.
  5. האם אנחנו רוצים מסלול חשמלי או מכני, מסלול חשמלי מאפשר ריצה לאורך זמן ושימוש בתוכניות אימון שמצריכות שינוי מהירות ושיפוע אוטומטי בעוד כי מסלול מכני יותר מתאים למאוצים מהירים כמו אינטרוולים וכדומה.
  6. בהמשך לנקודה הקודמת אם בחרנו מכשיר חשמלי כדאי לוודא האם יש לנו נקודת חשמל נגישה להזנה של ההליכון וכמה אמפר היא מספקת או האם נקודה זאת מספיק חזקה כדי לספק חשמל גם לשאר המכשירים המוזנים ממנה.
  7. האם יש אפשרות למסך טלוויזיה ואם כן האם ההליכון יהיה ממוקם בהתאם או שנדרשת זרוע לכיוון הטלוויזיה.
  8. נקודה מעניינת נוספת שאני מאמין בה היא שחשוב שנצעד/נרוץ כשהפנים שלנו לכיוון פתח החדר כך שנראה מי מגיע ולא נופתע.
  9. מה התקציב ומה המחיר שאנחנו מתכוונים להשקיע במוצר יש טווח מחירים רחב שעשוי להתחיל ממאות שקלים ולהגיע לאלפים!
  10. מה המשקל של מי שמשתמש בהליכון כמו גם רוחב המסלול הן נקודות חשובות. אנשים רחבים וגדולים עשויים להעדיף מסילה רחבה יותר. כמו כן, משקל המשתמש צריך להתאים לעוצמה של המנוע ולכוח הסוס שאנחנו צריכים.
  11. אופי האימונים שנבצע עשויים להצריך למשל אפשרות לשלוט בקלות על השיפוע וכמובן על המהירות בה אנחנו מתכוונים לרוץ או לצעוד כך שאם אני זקוק למעבר מהיר בין 6 קמ"ש ל-10 קמ"ש כדאי לי שיהיה לחצן שינוי מהירות או לחילופין, אנשים רבים מתקשים לצעוד מהר ולכן יתקשו בהעלאת דופק באופן מספק, כאן שיפוע חשמלי שיעזור בשינוי רמת העצימות עשוי להיות הכרחי.
  12. בהיבט הטכני נרצה לוודא האם יש חלקי חילוף זמינים וכמה שנים יש אחריות, מי נותן שירות למוצר האם החברה או שמא טכנאי חיצוני.
  13. אחרון חביב נרצה לבדוק האם דרושים לנו אלמנטים עיצוביים נלווים כמו מאוורר, מתקן לבקבוק, התקן לטלפון נייד, חיבור בלוטות אלחוטי או שקע הטענה לטלפון וכדומה.

הליכונים בחדר הכושר

נתונים טכניים יבשים שכדאי לשים לב אליהם במסילה ביתית מומלץ

טוב אמנם עברתי בפסקה הקודמת על רבים מהפרטים הטכניים המופיעים גם כאן בפסקה הנוכחית אך שוב כדאי לציין את הנקודות הבאות.

  • גודל המכשיר במצב פתוח וסגור – הגודל הפיזי כשהמכשיר פתוח והגודל הפיזי כשהוא מורם במצב עומד.
  • רוחב המסילה – ככלל, מסילה רחבה יותר מאפשרת ריצה נינוחה יותר ויותר מרווח תמרון. זאת ועוד, מסילה רחבה עשויה להיות הכרחית לאנשים גדולים עם מבנה אגן ורגליים רחבות.
  • כוח סוס בכלליות ובשיא זה בעצם עוצמת המנוע וככל שיש יותר זה עשוי להיות טוב יותר,
  • מהירות סופית – נתון שמעניין מי שרץ מהר.
  • שיפוע חשמלי או מכני מתייחס לחלק הקדמי של המסלול שעולה ויורד חשמלית או מכני ומדמה טיפוס למשל בהר – חשוב שיהיה חשמלי אם אני אוהב להשתמש בתוכניות אימון הכוללות שינוי שיפועים. מאידך, מכני עשוי להיות מספק למתאמנים שלא צועדים מהר אך כן זקוקים לשיפוע קבוע בכדי להגביר את רמת העצימות.
  • מספר בולמי זעזועים מתייחס בעצם לאותם בולמים עליהם מונח המשטח עליו נעה הרצועה שעליה צועדים. ככל שיש יותר בולמים ככה למעשה יש יותר תחושת בלימה ותמיכה.
  • אחריות למנוע ואחריות לשאר המכלולים ומי נותן שירות זאת נקודה חשובה ורוב היצרנים הגדולים מספקים בין 5-10 שנות אחריות על המנוע.
  • תוכניות אימון או הפעלה מהירה – נגענו בזה מקודם –בגדול תוכנית אימון מאפשרת מעבר ממהירות ושיפוע מסוימים לאחרים בלחיצת כפתור.
  • עצירת חירום היא פונקציה בסיסית בכל מסלול וחשוב שיש אותה – מדובר על חגורה עם תפס המתחברים לדש הבגד ומאפשרים בלימת חירום במקרה שחלילה מועדים, אסור לוותר על השימוש בזה גם אם אתם ספורטאים מקצועיים.
  • נעילת ילדים היא אלמנט בטיחותי נוסף שכדאי שיהיה.
  • צריכת חשמל – רוב המכשירים הביתיים יצרכו צריכה רגילה שאינה מחייבת שקע חזק אך רצוי לוודא עם החנות ובנוסף כדאי לבדוק שאתם לא מחברים עוד מכשירי חשמל זוללים על אותו קו/שקע.

שניה לפני שמוסרים פרטי תשלום עבור ההליכון – מה עוד כדאי לבדוק

אז עברתם על כל הדגשים שחלקתי אתכם, ערכתם השוואת מחירים ובשעה טובה סוף סוף החלטתם על דגם שנראה לכם. רגע לפני שאתם מוסרים פרטי תשלום כדאי לשאול האם יש אפשרות לנסות את המסלול פיזית אצלכם בבית. תתפלאו לקרוא אך לא מעט חנויות מאפשרות לכם להתנסות במוצר למשך מספר ימים ובמידת הצורך להחזירו בקיזוז עלויות הובלה וכדומה במידה ולא מצא חן בעיניכם. זה אמנם נשמע מאוד מסורבל ולא כיף, אך גם להיתקע עם מכשיר שלא זורם לכם – זה לא כיף. בקיצור – שווה לשאול. מאידך, כדאי לשאול האם יש אולם תצוגה שניתן להגיע אליו לשם התרשמות לפני הרכישה. אמנם במקרה הזה אתם מוגבלים להתנסות קצרה ולא מייצגת התחומה בזמן השהות הספציפית שלכם בחנות ולכן פחות תוכלו להתרשם למשל מכמה רעש נוצר ביחס לשימוש בתוך הבית השקט שלכם וכדומה. יחד עם זאת זה עשוי להיות עדיף על לא לנסות בכלל.

שתי נקודות שיכולות לחסוך לכם כסף ועשויות להיות קלף מיקוח:

  1. ספרי סיליקון לשימון המסילה – המסילה מצריכה שימון אחת למספר חודשים או שעות שימוש. את המסילה משמנים לפי הוראות היצרן ולשם כך אתם זקוקים לספרי שעלותו כמה עשרות שקלים ועם מעט מיקוח אולי תקבלו במתנה.
  2. משטח גומי עליו מניחים את ההליכון עשוי להיות רעיון טוב, להוות סיכוך ולמנוע רעשים. עלות מזרן/משטח כזה יכולה להגיע גם לכמה מאות וייתכן שגם אותו תוכלו לקבל במתנה או בעלות זולה משמעותית במעמד העסקה.

בשעה טובה רכשתם לבית הליכון חדש – מה עכשיו

אז אני מניח ומקווה שלאחר שרכשתם הליכון ביתי אתם כנראה תתחילו להשתמש בו. אם אתם רצים או צועדים מקצועיים עם תוכנית אימון, סביר להניח שלא תצטרכו לקרוא את הפסקה הזאת. יחד עם זאת גם אם אתם רצים מקצועיים או כאלו שאינכם רגילים לבצע פעילות מסודרת תמיד כדאי כמובן להקשיב לגוף ולהיצמד להמלצות המוכרות.

רוב ההמלצות כיום נשענות על ביצוע של פעילות נמרצת או מתונה בנפח שבועי. כתבתי על כך פוסט שלם עם ההמלצות הקיימות וניתן לקרוא אותו. באשר לפרטים הטכניים לאופן השימוש בהליכון אני מציע להיצמד להוראות היצרן המפורטות בספר ההדרכה שקיבלתם עם ההליכון שלכם.

לקראת סוף הפוסט אולי יעניין אתכם גם הפוסט הזה שכתבתי ומנסה להשיב על השאלה כמה קלוריות שורפים בהליכה וגם הפוסט הזה שעוסק במה שורף יותר קלוריות הליכון או אליפטי.

במידה ואהבתם את הפוסט והוא עזר לכם אני אשמח שתגיבו לי בתגובות למטה. ספרו לי איזה הליכון בחרתם וכמובן שתשתפו לטובת מי שעתיד לעבור את התהליך שאתם עברתם.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *