Last Updated on 2 ביוני 2022 by יוסי זאבי

אין ספק כי חג השבועות מציב בפנינו מדי שנה אתגר גדול והשנה אף יותר מכיוון שהחג חל ממש בסמיכות לסוף השבוע וארוחת הצהריים המסורתית של יום ראשון – מה שאומר, שצפויה לנו חגיגה גדולה! אז אם אתם בדיוק כמוני וחוששים לסיים את החג עם כמה קילוגרמים סוררים ומיותרים, את הפוסט הבא לא כדאי לכם לפספס!

מכיוון שאני לא תזונאי אלא מאמן כושר שאוהב לקבל את המידע האיכותי ביותר, פניתי לחברתי התזונאית המוכשרת, נועה ברקוביץ וביקשתי ממנה מספר טיפים שיעזרו לי (ולכם..) להתגבר על האתגר ולצמצם את הנזקים של הימים הקרובים עד כמה שניתן.

יוסי בגופיה לבנה אוחז גביע גבינה

אז לאחר הקדמה לא ארוכה במיוחד הנה לפניכם 5 טיפים פשוטים במיוחד ליישום שקיבלתי מנועה, שעשויים לעזור לכם ולי להישאר פחות או יותר בגבולות הגזרה שלנו – תרתי משמע!

טיפ מספר 1

חגיגות ושמחות תמיד מאופיינות בצבעוניות גדולה ואין סיבה שהפעם זה יהיה שונה. אדום, צהוב, כתום, ירוק, סגול ולבן – ירקות ב-5 צבעים. ירקות בתנור, ירקות על המנגל, סלטים קצוצים, פרוסים, בלימון, ברימונים, ומה שתרצו! ירקות מאופיינים בצפיפות קלוריות נמוכה מה שאומר "שבהרבה ירק – יש מעט קלוריות" כך שאכילה שלהם נחשבת "זולה" קלורית באופן יחסי. זאת ועוד, הם גם עשירים בסיבים תזונתיים כך שהם בהחלט תורמים לתחושת השובע.

מלפפונים ירוקים

ירקות: פחות צפופים קלורית ותורמים לתחושת שובע.

טיפ מספר 2

למרבה המזל ישנן גבינות רבות מעולות ומשובחות אך דלות יחסית בשומן. רצוי לצמצם את השומן מהחי ככל הניתן כותבת לי נועה. גבינות רזות של 5% או שמנת של 10% בפשטידות, בסלטים וכדומה עשויות לחסוך לנו שומן רב וכמובן קלוריות רבות. למקרה ששכחתם, כל גרם שומן שווה ערך ל-9 קק"ל. גם בארוחה הבשרית רצוי להימנע מחלקי פנים ולבחור בשר רזה יחסית כמו הודו, עוף או נתחים רזים של בשר בקר.

גבינות רזות מסוגים שונים ועליהן כתוב 5% שומן

מוטב לבחור בגבינות רזות מופחתות שומן.

טיפ מספר 3

הטיפ הבא שנועה חולקת איתי הוא לבחור במזון חלבוני במקום בצק ופחמימות. על אף כי גרם חלבון ופחמימה מספקים לנו בדיוק אותו ערך קלורי (4 קק"ל), חלבון עשוי לתרום לתחושת השובע הרבה יותר מפחמימה. את הקישים למשל כדאי להעשיר בחלבון ולנסות לצמצם ככל הניתן את בצק הקישים הקראנצ'י שתחתיתו עשירה יחסית בשומן. בהקשר לכך הנה טריק קטן נוסף שרק אלופה כמו נועה יכולה לחלוק: "ניתן להכין פשטידות ירק קטנות בתבניות אישיות בסגנון Cupcake" או למלא דפי אורז במקום בצק עלים. לעיתים כאשר מלכתחילה תוחמים את המנה, אוכלים הרבה פחות מאשר אם היינו פורסים לנו מנה ממגש גדול. גם בגזרת הבשרים, כתוספת לבשר בצלחת, במקום צ'יפס, תפוח אדמה, פיתה וכדומה, מוטב לבחור למשל ירקות ליד הבשר.

מאפה עשיר פחמימה בצורת משולש

פחמימות? פחות!

טיפ מספר 4

תנו ליצירתיות שלכם להשתולל ונסו למצוא תחליפים מעניינים במקום בורקסים, כיסונים ומאפים דומים… פטריות ממולאות לדוגמה (זאת לא טעות כנסו לאקדמיה לעברית..) או פלפלים ממולאים, סירות קישואים וכדומה, עשויים להיות דלים הרבה יותר מהמקבילות הבצקיות שלהם, לתרום לתחושת השובע ולחסוך לנו בלי להרגיש – קלוריות רבות!

כיסונים ממולאים

טיפ מספר 5

בינינו, כמעט כל דבר בחיים אנחנו מנסים לתכנן, מספיק דלק ברכב, סוללה בנייד, מה נלבש ומתי נצא.. ולכן אין סיבה שגם הפעם זה יהיה שונה. תכנון מראש והערכות לקראת ארוחת החג – יביאו אותנו אל הארוחות הצפויות לנו בימים הקרובים, כאשר אנחנו הרבה פחות רעבים ונצליח להימנע מסיטואציה בה אנחנו "מתנפלים" על האוכל. כדי שאכן נצליח להיערך בהקדם, כדאי להרבות בשתיית מים במהלך היום, לא לפסוח על ארוחת בוקר משביעה ועל ארוחת צהריים קלה ומספקת.

צלחת עם ביצים מקושקשות ופרוסות עגבניה לארוחת בוקר

זהו, אם קראתם בקפידה אז יש בידכם 5 טיפים מעולים שעשויים לעזור לכם להגיע לארוחת החג מוכנים ופחות מאותגרים. בנוסף חשוב אולי להזכיר כי בסופו של דבר, ארוחת חג השבועות וארוחת הצהריים שאחרי, הן סך הכל שתי ארוחות והשפעתן הינה נקודתית. חשוב לזכור כי התנהלות תזונתית הינה דבר שבשגרה המצריך התמדה ועקביות. כשם שארוחה אחת או שתיים דיאטטיות לא מכניסות אותנו "לדיאטה", כך גם ארוחה אחת או שתיים מושחתות, אינן הורסות לנו עבודה עקבית, בחירות מושכלות והתנהלות נכונה בה התמדנו לאורך זמן.

0 תגובות

השאירו תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.