Last Updated on 15 בינואר 2024 by יוסי זאבי
אין ספק כי כל שנה חג השבועות מציב בפנינו מדי שנה אתגר גדול והשנה אף יותר מכיוון שהחג חל ממש בסמיכות לסוף השבוע וארוחת הצהריים המסורתית של יום ראשון – מה שאומר, שצפויה לנו חגיגה גדולה! אז אם אתם בדיוק כמוני וחוששים לסיים את החג עם כמה קילוגרמים סוררים ומיותרים, את הפוסט הבא לא כדאי לכם לפספס!
מכיוון שאני לא תזונאי אלא מאמן כושר שאוהב לקבל את המידע האיכותי ביותר, פניתי לחברתי התזונאית המוכשרת, נועה ברקוביץ וביקשתי ממנה מספר טיפים שיעזרו לי (ולכם..) להתגבר על האתגר ולצמצם את הנזקים של הימים הקרובים עד כמה שניתן.
אז לאחר הקדמה לא ארוכה במיוחד הנה לפניכם 5 טיפים פשוטים במיוחד ליישום שקיבלתי מנועה, שעשויים לעזור לכם ולי להישאר פחות או יותר בגבולות הגזרה שלנו – תרתי משמע!
טיפ מספר 1
חגיגות ושמחות תמיד מאופיינות בצבעוניות גדולה ואין סיבה שגם הפעם בארוחת ערב חג השבועות זה יהיה שונה. אדום, צהוב, כתום, ירוק, סגול ולבן – ירקות ב-5 צבעים. ירקות בתנור, ירקות על המנגל, סלטים קצוצים, פרוסים, בלימון, ברימונים, ומה שתרצו! ירקות מאופיינים בצפיפות קלוריות נמוכה מה שאומר "שבהרבה ירק – יש מעט קלוריות" כך שאכילה שלהם נחשבת "זולה" קלורית באופן יחסי. זאת ועוד, הם גם עשירים בסיבים תזונתיים כך שהם בהחלט תורמים לתחושת השובע.
טיפ מספר 2
למרבה המזל ישנן גבינות רבות מעולות ומשובחות אך דלות יחסית בשומן. רצוי לצמצם את השומן מהחי ככל הניתן כותבת לי נועה. גבינות רזות של 5% או שמנת של 10% בפשטידות, בסלטים וכדומה עשויות לחסוך לנו שומן רב וכמובן קלוריות רבות. למקרה ששכחתם, כל גרם שומן שווה ערך ל-9 קק"ל. גם בארוחה הבשרית רצוי להימנע מחלקי פנים ולבחור בשר רזה יחסית כמו הודו, עוף או נתחים רזים של בשר בקר.
טיפ מספר 3
הטיפ הבא שנועה חולקת איתי הוא לבחור במזון חלבוני במקום בצק ופחמימות. על אף כי גרם חלבון ופחמימה מספקים לנו בדיוק אותו ערך קלורי (4 קק"ל), חלבון עשוי לתרום לתחושת השובע הרבה יותר מפחמימה (למקרה שתהיתם לגבי מהו חלבון אני מציע לקרוא את הפוסט שכתבתי אודות אבקת חלבון שיכול להעניק לכם מספר תובנות חשובות). את הקישים למשל כדאי להעשיר בחלבון ולנסות לצמצם ככל הניתן את בצק הקישים הקראנצ'י שתחתיתו עשירה יחסית בשומן. בהקשר לכך הנה טריק קטן נוסף שרק אלופה כמו נועה יכולה לחלוק: "ניתן להכין פשטידות ירק קטנות בתבניות אישיות בסגנון Cupcake" או למלא דפי אורז במקום בצק עלים. לעיתים כאשר מלכתחילה תוחמים את המנה, אוכלים הרבה פחות מאשר אם היינו פורסים לנו מנה ממגש גדול. גם בגזרת הבשרים, כתוספת לבשר בצלחת, במקום צ'יפס, תפוח אדמה, פיתה וכדומה, מוטב לבחור למשל ירקות ליד הבשר.
טיפ מספר 4
תנו ליצירתיות שלכם להשתולל ונסו למצוא תחליפים מעניינים במקום בורקסים, כיסונים ומאפים דומים… פטריות ממולאות לדוגמה (זאת לא טעות כנסו לאקדמיה לעברית..) או פלפלים ממולאים, סירות קישואים וכדומה, עשויים להיות דלים הרבה יותר מהמקבילות הבצקיות שלהם, לתרום לתחושת השובע ולחסוך לנו בלי להרגיש – קלוריות רבות!
טיפ מספר 5
בינינו, כמעט כל דבר בחיים אנחנו מנסים לתכנן, מספיק דלק ברכב, סוללה בנייד, מה נלבש ומתי נצא.. ולכן אין סיבה שגם הפעם בחג השבועות של 2024 זה יהיה שונה. תכנון מראש והערכות לקראת ארוחת החג – יביאו אותנו אל הארוחות הצפויות לנו בימים הקרובים, כאשר אנחנו הרבה פחות רעבים ונצליח להימנע מסיטואציה בה אנחנו "מתנפלים" על האוכל. כדי שאכן נצליח להיערך בהקדם, כדאי להרבות בשתיית מים במהלך היום, לא לפסוח על ארוחת בוקר משביעה ועל ארוחת צהריים קלה ומספקת.
זהו, אם קראתם בקפידה אז יש בידכם 5 טיפים מעולים שעשויים לעזור לכם להגיע לארוחת החג מוכנים ופחות מאותגרים. בנוסף חשוב אולי להזכיר כי בסופו של דבר, ארוחת חג השבועות וארוחת הצהריים שאחרי, הן סך הכל שתי ארוחות והשפעתן הינה נקודתית. חשוב לזכור כי התנהלות תזונתית הינה דבר שבשגרה המצריך התמדה ועקביות. כשם שארוחה אחת או שתיים דיאטטיות לא מכניסות אותנו "לדיאטה", כך גם ארוחה אחת או שתיים מושחתות, אינן הורסות לנו עבודה עקבית, בחירות מושכלות והתנהלות נכונה בה התמדנו לאורך זמן.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!