Last Updated on 4 בדצמבר 2018 by יוסי זאבי

אם חשבת להתחיל להתאמן וחיפשת מאמן כושר אישי עם המלצות, כזה שיכול לספק לך תוצאות, רוב הסיכויים שהדבר הראשון שעשית היה לבקש המלצות מכל החברים והמכרים שבסביבתך הקרובה. האמת שכיום, בעידן המודרני, פייסבוק ושאר הרשתות החברתיות שינו את האופן בו הדברים מתנהלים מקצה לקצה ולכאורה ממש קל בימינו למצוא אנשי מקצוע תותחים בתחומם.

רגע, אבל אם קראת טוב (ואני יודע שכן) בטוח ששמת לב שכתבתי לכאורה. מדוע לכאורה? מכיוון שכאשר אנחנו מבקשים המלצות לבעל מקצוע כזה או אחר, סביר להניח שכל מי שקורא את הפוסט שהעלינו ומכיר מועמדת או מועמד שעשוי להיות רלוונטי, יזרוק את שמו לאוויר עם שובל של מחמאות ושבחים אודות המקצועיות והאיכות של אותו מועמד או מועמדת. לפעמים מדובר על מאות תגובות שמתוכן צריך לסנן ולבחור רק מישהו או מישהי אחת ובמקרה שלנו מאמן או מאמנת. זה לא תמיד קל, ההפך הוא הנכון, זה קשה מאוד מכיוון שכולם נראים טוב, לכולם כאמור יש המלצות וכולם משדרים רצינות. אז מה עושים? כיצד ניתן בכל זאת לעשות בחירה מושכלת?

דוגמא לפוסט פייסבוק: מחפשת מאמן כושר אישי באיזור פתח תקווה. מי יכול להמליץ על מישהו באמת תותח במקצוע?

פשוט לא מציאותי! פוסט מתוך פייסבוק שקיבל 135 תגובות!

כיצד למצוא מאמן כושר אישי עם המלצות חמות בדרך הקלה והבטוחה?

אז איך עושים את זה בלי לבזבז המון אנרגיה? איך מצליחים לברור מבין כל ההמלצות מאמנת או מאמן כושר אישי שיוכל לעזור לנו להגיע ליעדים ולמטרות שלנו? בדיוק בגלל זה כתבתי עבורכם את הפוסט הבא שיעזור לכם לשפוך קצת אור ולהבין על איזה דגשים יש לשים את תשומת הלב בתהליך כזה על מנת שהבחירה שלכם תהיה הרבה יותר קלה!

כדאי לשים לב לשמות של מאמני כושר שחוזרים על עצמם

ראשית אם קיבלתם עשרות או מאות תגובות אתם במצב טוב, זה הרבה יותר טוב מאשר לא לקבל תגובות בכלל. אז המשימה הראשונה שלכם כרגע היא לסנן מתוך כל התגובות שקיבלתם שמות שחוזרים על עצמם. זה לא אומר בהכרח שמאמן כושר ששמו עולה שוב ושוב אכן המאמן שמתאים לכם, אולי הוא פשוט מקושר מאוד ויש לו המון חברים בפייסבוק, אך בהחלט שמות שחוזרים על עצמם ראויים להתייחסות שלכם. הגיוני לא? ממשיכים לסעיף הבא.

הציצו לדף העסקי של המאמן

כנסו לבדוק את הפרופיל העסקי (מוזמנים לבדוק את דף הפייסבוק שלי), ראו עם מי עתיד להיות לכם קשר ואם אתם מרגישים את הכימיה כבר ברמה הוויזואלית. למרות שזה לא מהווה אומדן, חפשו תמונות של המתאמנים שלו כשהם באימון, תמונות של לפני ואחרי, נסו לקלוט האם הם נהנים, באיזה ציוד משתמשים, מהי שפת הגוף של המאמן וכדומה. אני למשל כמעט אף פעם לא מצלם את המתאמנים שלי כשהם מתאמנים מטעמי פרטיות.. אך יש את אלו שכן נוהגים לצלם ולהעלות תמונות מתוך האימונים, רפרוף קל על התמונות בדף בהחלט עשוי לתת לכם רושם כללי. בנוסף, שימו לב ל"פיד" של הדף, אילו תכנים הוא מעלה, לאילו תחומים הוא מחובר. אם אתם חולים על כדורגל למשל והמאמן שלכם בכלל לא מתחבר לכדורגל (כמוני למשל..) למרות שהוא עשוי להיות מאמן מצוין יתכן שיהיה לכם קצת משעמם איתו כשתתחיל ליגת העל. זכרו שבאימון כושר אישי יש תוכן זוגי רב שנוצר בין מאמן למתאמנים שלו לכן חשוב שתהיה לכם שפה משותפת וחיבור מעולה.

מתוך הפרופיל העסקי שלי

כיצד להפוך מלקוח שחיפש מאמן כושר אישי עם המלצות למתאמן מכור ומפרגן?

טוב אז צמצמתם את הבחירה ונשארתם עם מספר קטן של מאמנים שמתוכם אתם צריכים לבחור מאמנת או מאמן אחד שאיתו ממשיכים. אז איך עושים את זה? יש מספר נקודות ברמה הטכנית שיעזרו לכם והנה הן.

וותק וניסיון באימונים

ההכשרה של המאמן והוותק שלו בתחום בהחלט מהווים מרכיב חשוב בבחירה שלכם. הרי ככל שהוא מלומד ומנוסה יותר כך הוא עשוי להביא איתו ידע רב יותר. נניח שאתם מחפשים מאמן לאביכם בן ה-65, רצוי מאוד שתשאלו מה הניסיון שלו עם אוכלוסייה מבוגרת. אם את שוקלת למשל להיכנס להריון בזמן הקרוב סביר להניח שתרצי להמשיך להתאמן גם במהלך ההיריון ולכן מאמן שעבר השתלמות להתעמלות בהיריון ואפילו לאימון כושר לאחר לידה – יהיה בחירה נכונה יותר עבורך. ישנם מספר מוסדות המכשירים מדריכים ומאמנים. בררו היכן הוא למד וכמה זמן, אילו הסמכות יש לו, האם הוא בוגר תואר בחינוך גופני? במה הוא מתמחה? אני מאוד מסכים עם המשפט "מי שמומחה בהכל – לא מומחה בכלום…" כאשר מדובר בפעילות גופנית וכושר בשנת 2017, ישנם המון תחומים ושיטות בהם המאמנים עוסקים. לכן חשוב להבין האם המאמן מתאים לצרכים שלכם?

האם הפעילות מכוסה בביטוח אחריות מקצועית?

נושא הביטוח על פניו נראה עניין שולי, אך דרישת סף שכזאת יכולה לצמצמם עבורכם את ההיצע באופן ניכר. סביר להניח שבהתקשרות מול חברת הביטוח נדרש המאמן להציג תעודות הסמכה מקצועיות, תעודת מגיש עזרה ראשונה בתוקף ואישורים נוספים על מנת לבטח את הפעילות המקצועית שלו. מעבר לכך, תאונות לא עלינו עלולות לקרות גם לספורטאים מקצועיים ולכן חשוב שאתם ואלו התלויים בכם תהיו מכוסים במידת הצורך. לדעתי האישית ביטוח מקצועי הינו עדות נוספת למידת הרצינות, המקצועיות וההשקעה בכם מצד המאמן ואין לחסוך בכך גם אם מדובר בהוצאה לא קטנה.

מיקום האימונים, זמינות, ציוד וכדומה

תשאלו היכן מתאמנים, האם אימון הכושר מתבצע בבית או בפארק? מה עושים כשיורד גשם? האם ניתן להתאמן גם בחדר הכושר? על מי חל תשלום המנוי לחדר הכושר במידת הצורך? באיזה ציוד משתמשים, האם הוא מותאם לצרכים שלכם ותואם את מה שאתם אוהבים?

בקשו לשמוע המלצות ממתאמנים וותיקים

בהחלט ניתן כדאי ורצוי לבקש לדבר עם מתאמנים שכבר מתאמנים זמן מה ורצוי כאלה עם מטרות זהות לשלכם. אם יש למאמן הכושר דף המלצות באתר או רשימת ממליצים, בהחלט כדאי לעבור עליה. כדאי לבדוק מה כותבים עליו או עליה ומהן הנקודות בהן הוא חזק ומתבלט.

לא קונים חתול בשק

מאמנים רבים עשויים להציע לכם חבילות גדולות בהנחה מוזלת. אין ספק שכולנו אוהבים דילים והצעות שמשתלמות כלכלית (כדאי לקרוא כמה עולה אימון אישי) אך כדאי מאוד לבצע מספר אימוני ניסיון כדי לראות במה הדברים אמורים ואיך הכימיה שלכם עם המאמן. הלא אחרי הכל אתם הולכים לבלות זמן יחד ואימון כושר אישי זה לא עסק זול במיוחד. מאמן שלא מעוניין רק בכסף שלכם ייתן לכם הזדמנות אמיתית כדי לבדוק האם אתם נהנים במחיצתו והאם הכישורים שלו מתאימים עבורכם. דייקנות ועמידה בזמנים הן תכונות חשובות בכל התקשרות עסקית ובמיוחד בתחום זה שבו לרוב אנשים מתאמנים לפני או אחרי העבודה ובשני המקרים תהיו מוגבלים בזמן. בנוסף, שימו לב האם המאמן לוקח לכם מדדים, משקל והיקפים? האם הוא מנהל תוכנית אימון מסודרת, עוקב אחרי ההתקדמות שלכם ומתעד את השיפור שלכם?

לסיום ולסיכום

בחרתם לכם מאמן? שיהיה בשעה טובה! התחלתם תהליך מדהים והדרך אל המטרה לא פחות חשובה מהיעד הסופי. השתדלו ליהנות ואם עשיתם בחירה טובה הגוף שלכם יודה לכם.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *