Last Updated on 27 בינואר 2020 by יוסי זאבי
פעילות גופנית מקושרת לאין סוף תועלות ויתרונות גופניים, נפשיים-מנטליים, חברתיים ועוד! למעשה עם התקדמות המחקר והמדע אנו עדים למה שידענו כבר ממזמן – פעילות גופנית היא תרופה!
בלי קשר לדיכאון – כמה פעילות גופנית מומלץ לבצע
כחלק ממכלול ההמלצות של ארגוני הבריאות לפעילות גופנית, מומלץ כי כל מבוגר יבצע לפחות 150 דקות בשבוע של פעילות אירובית מתונה או 75 דקות של פעילות אירובית נמרצת. רצוי שפעילות זאת תתפרש לאורך כל ימות השבוע.
הליכה, רכיבה, שחיה – סוגי פעילות
הליכה הנה בין הפעילויות האירוביות הנפוצות ביותר משום שהיא איננה מצריכה הוצאה כספית או התארגנות מיוחדת, מתאימה כמעט לכל אחד וכאמור מקושרת ליתרונות בריאותיים רבים. גם רכיבה ושחיה הן פעילויות נפוצות מאוד על אף שהן כבר מחייבות התארגנות מורכבת יותר. אך נשאלת השאלה איזו פעילות יכולה לתרום לסובלים מדיכאון?
האם פעילות גופנית יכולה לסייע עם דיכאון
דיכאון פוגע בחלק גדול מהאוכלוסייה ומהווה בעיה רפואית מהותית גם בקרב גברים. על פי נתונים שונים, גברים נוטים פחות להיעזר בשירותי הרווחה אשר עשויים לספק מענה כזה או אחר במקרים שכאלו. מאידך, פעילות גופנית יכולה לספק מענה זמין, זול וישים עם עלות תועלת גבוהה שעשוי להיות חלק מהפתרון.
מה ההשפעה שיש לפעילות גופנית על דיכאון ובאיזו מידה
מחקר חדש שיצא זה עתה בינואר 2020 ביקש לבדוק מהי השפעתה של פעילות גופנית בקרב גברים אוסטרליים הסובלים מדיכאון ואיזו רמת עצימות של פעילות גופנית מקושרת עם הפחתה והקלה במצב.
לצורך המחקר נאספו מתוך מאגרי המידע נתונים של כ-13884 גברים ונבדקה רמת הדיכאון בקרב גברים שביצעו לפחות 150 דקות של פעילות גופנית בשבוע בהשוואה לגברים שלא ביצעו פעילות גופנית. כמו כן, נבחנה רמת העצימות וסווגה לפי פעילות מתונה לנמרצת.
באיזה מינון הודגם קשר והשפעה חיובית על דיכאון
התוצאות הראו כי גברים אשר השלימו את המכסה של 150 דקות של פעילות אכן הפגינו סיכוי נמוך יותר לסימפטומים מתונים ועד חמורים של דיכאון. משך זמן הפעילות גם הוא הראה יחס הפוך כך שפעילות ארוכה יותר מקושרת להפחתה ולסימפטומים חמורים פחות.
זאת ועוד, נראה כי בקרב גברים פעילים, כל שעה נוספת של פעילות מתונה אשר הוחלפה בפעילות נמרצת יותר מקושרת עם סיכויים נמוכים יותר להופעת סימפטומים של דיכאון. עד כמה נמוכים, לדברי החוקרים סיכויים שנמוכים בעד 32 אחוזים.
יחד עם זאת, קבעו החוקרים כי על מחקר זה קיימות מגבלות ובין השאר מכיוון שהינו מחקר חתך אשר נתון למגבלות החלות על מחקרים מהן אלו, מגבלות לדוגמת – מה קדם למה. בנוסף, הרגלי הפעילות הגופנית נאספו בדיווח עצמי וניתנו בעדות מהנחקרים מה שמטבע הדברים, עושה את מהימנות ואומדן הנתונים לפחות מדויקים בהשוואה למדידות ביומטריות.
לסיכום, כפי הנראה קיום ההמלצה לביצוע פעילות גופנית למשך זמן של לפחות 150 דקות בשבוע עשויה להטיב עם גברים הסובלים מדיכאון. פעילות עצימה יותר מקושרת להפחתה בחומרת הסימפטומים של דיכאון והופעתם. ראוי לעודד לביצוע פעילות גופנית וקיום פעילות סדירה עשוי להיות ערובה לבריאות נפשית כללית טובה יותר.
מודגש בזאת כי התכנים אינם מתאימים לכל אחד ואחת. התכנים המוצגים מהווים דעה אישית ובשום אופן אינם מעודדים שימוש בתוספי תזונה ו/או תוספים/ חומרים משום סוג. התכנים אינם מהווים המלצה לתוכנית תזונה, אימון, או פעילות גופנית, או אחרת, משום סוג ואין לראות בתכנים תחליף להתייעצות פרטנית עם רופא וכל גורם מוסמך או רלוונטי.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!