Last Updated on 21 באוקטובר 2024 by יוסי זאבי
כאשר מדברים על אימון עם מאמן כושר אישי, עבור חלק מהמתאמנים ומהתאמנות העניין נראה מיותר לחלוטין בעוד שעבור אחרים, עבודה קרובה לצד מאמן פרטי היא הדרך האידיאלית להגיע לתוצאות מוצלחות ובזמן הקצר ביותר.
כמובן שכאשר ישנן דעות לכאן וכאן קשה לצדד בדעה אחת ולהכריע איזו דרך היא הדרך המועדפת והטובה, שכן, מה שטוב לאחד – לא בהכרח טוב לאחר. אך אם מסתכלים על הנושא בעיניים אובייקטיביות ומנסים להבין לאילו דברים ניתן לצפות כאשר בוחרים לשכור את שירותיו של מאמן כושר אישי (או מאמנת) ישנן מספר נקודות שבהחלט נראה כי יהיה זה הגיוני לצפות להן.
בפוסט הבא אנסה להדגיש לאילו דברים ניתן לצפות כאשר שוכרים את שירותיו של מאמן כושר אישי
מאמן כושר אישי צריך גם לדעת לנהל זמן ולהקפיד על דייקנות ועמידה בלוחות זמנים
כמובן שזמן הינו משאב חשוב. עבור כל בעל מקצוע ונותן שירות חשוב כי תהיה עמידה בלוחות זמנים. בתחום בו מרבית הלקוחות מעדיפים להתאמן לפני או לאחר שעות העבודה חשוב כי מאמן הכושר האישי שלכם יהיה דייקן וכמובן יקפיד להופיע ביום ובשעה שלכם. אני מאמין שמאמן דייקן השם דגש על הזמן של המתאמן, מראה מקצועיות ומחויבות להצלחת האימונים וחוץ מזה, אין דבר יותר מבאס מלהגיע לאימון ולגלות כי המאמן או המאמנת ששכרתם – הבריזו לכם. מנגד, מאמן כושר אישי שמקפיד לאמן אתכם ביום ובשעה שלכם, יכול לחסוך לכם הרבה מאוד כסף על מנויים לא מנוצלים לחדר כושר ולנהל עבורכם שגרת אימון יעילה ומתמשכת.
חשוב לזכור שאימון כושר הוא לא רק האימון עצמו אלא הדרך בה הוא משולב בשגרת החיים שלכם. אם המאמן לא מגיע בזמן, סביר להניח שגם התוצאות יגיעו מאוחר יותר או לא בכלל ואם כבר מדברים על תוצאות או עמידה בלו"ז – קשה להתעלם מכך שבחלק גדול מהמקרים נקבעים יעדים של ממש אליהם יש להגיע במסגרת לוח הזמנים שנקבע, יעדים כגון הגעה למשקל מטרה מסוים או הכנה לריצה כזאת או אחרת. על אף שהתקדמות הינה עניין אינדיבידואלי (לעיתים נלווית לשירות בעלי מקצוע נוספים כגון תזונאי או פיזיותרפיסט) הנתון להשפעות חיצוניות שלא תמיד קשורות ותלויות במאמן, ניהול זמן נכון הינו עניין הכרחי בכדי לוודא כי יש עמידה בלוח זמנים.
חסכון בכסף ועלות-תועלת גדולה יותר באימון כושר אישי
מי מאתנו לא שמע על איזה חבר או חברה, או אפילו מצא עצמו נרשם לחדר כושר ולאחר מספר ביקורים בודדים ולא מוצלחים במיוחד, פשוט לא מגיע יותר?! דבר ידוע שחלק מהנרשמים לחדרי הכושר בשלב מסוים מבטלים את המנוי לאחר שגילו כי פשוט הם אינם מנצלים אותו. כך גם קורה לגבי חוגים מסוימים כאשר הם לא תמיד מותאמים עבורכם (הבעיה העיקרית בחוגים או מנויים היא שהם לא אישיים, וכשהמדריכ/ה לא ממש תותחים והקבוצה ענקית מאוד קשה לקבל בהם את תשומת הלב המותאמת אישית לה אתם זקוקים).
על אף שאימון כושר או פעילות גופנית בקבוצה או בחוג יכול בהחלט להתאים לחלט מהמתאמנים והמתאמנות, אין ספק כי אימון כושר אישי עם מאמן כושר אישי ומנוסה שיודע ומבין כיצד להתאים את האימון אליך – עשוי להיות הפתרון הכי זול ולמעשה – הכי אפקטיבי!
מאמן כושר טוב עושה מעקב ובקרה אחר תהליך האימון
אחד העקרונות הכי חשובים כאשר מדובר באימון כושר ובפעילות גופנית הוא עקרון פיצוי היסף. בכדי להתקדם ביכולת הגופנית שלנו, בין אם מדובר בהישג תחרותי או שיפור אסתטי בלבד, יש להעמיס על הגוף בצורה הדרגתית ומבוקרת. כאשר אנחנו לא מבצעים בקרה מדויקת לאורך זמן ומבינים כיצד לנהל עומסים בצורה מושכלת, רוב הסיכויים כי לא נצליח להגיע לתוצאות בכלל או בקצב האידיאלי עבורנו. מאמן מנוסה לא רק יידע מתי להעלות עומסים אלא גם מתי לתת מנוחה נכונה, שכן חשוב לזכור שלעיתים תהליך האימון כולל גם מנוחה על מנת לשמור על הגוף מפני עומס יתר.
חלק מהותי מתפקיד מאמן כושר אישי הינו לזהות ולבנות תוכנית אימון אידיאלית עבורך, כזאת המקיפה ומכלילה את מרכיבי הכושר הדרושים עבורך. אלו, עד כמה שלא נעים לעיתים להודות, לא תמיד תואמים את מה שהמתאמן או המתאמנת רוצים או חשבו שהם צריכים. במהלך האימונים על מאמן הכושר לבצע מעקב ובקרה, לוודא כי הטכניקה בתרגילים השונים נכונה ומדויקת ולתעד הכל בכדי לזהות האם ומתי יש לבצע התקדמות נוספת, להתעכב על דברים חשובים ואף לעיתים לחזור מעט אחורה בכדי לשפר את מה שדרוש לשפר.
יצירתיות וגיוון באימונים
בואו נודה בכך, מרביתנו עשויים להשתעמם מביצוע פעילויות מסוימות שחוזרות על עצמן לאורך זמן. מאמן שמבין את החשיבות של גיוון בתרגילים, שומר על העניין של המתאמנים שלו ומונע שחיקה. זה ממש לא אומר שצריך לגוון בכל אימון ובכל תרגיל, אך לעיתים כנדרש, היכולת לגוון בתרגילים, בין אם לשם הגיוון עצמו או מכורח (כאשר למשל המכשיר איתו אנו צריכים להתאמן תפוס) – הינה צורך ממש הכרחי.
רגישות ויכולת הכלה
טוב, נכון שמאמן כושר הוא לא פסיכולוג מדופלם ולא אחות רחמנייה אך לדעתי בחלק גדול מהמקרים נרקמת מערכת יחסים בין מתאמנים למאמנים ובה נחשפים פרטים אישיים רבים ונוצרת חשיפה רגשית. מאמן כושר טוב יודע להראות אמפתיה אך גם לשמור על גבולות ברורים כדי לאפשר שיפור מקצועי תוך כדי מתן תמיכה מנטלית חשובה או במילים אחרות – לתת אוזן קשבת וכתף תומכת לרגעים בהם נדרש זאת ממנו ומנגד – עצה טובה ואף נזיפה כאשר יש בכך צורך.
פוקוס ותשומת לב לפרטים הקטנים
בעיניי אין דבר יותר מרגיז מלשלם לבעל מקצוע ולראות אותו עסוק בדברים אחרים מלבד המשימה שלשמה שכרנו את שירותיו. במסגרת הזמן שלנו עם המאמנת או המאמן ששכרנו הגיוני מאוד לצפות שכל תשומת הלב שלו תהיה עלינו ואיתנו. זה אומר שלא לעניין לאכול באמצע האימון ובטח שלא להתעסק בפלאפון או לגלוש ברשתות חברתיות. נכון שכולנו בני אדם ולעיתים יש שיחת טלפון חשובה שחייבים לקבל ולכן ניתן להתריע מראש על מענה לשיחה חשובה בתחילת האימון. מעבר לכך שסביבת חדר הכושר או האימון עשויה להיות מסוכנת ויש לשים לב לדברים קטנים. מוטות מאובטחים, מרחק סביר ממתקנים אחרים, שרוכים פתוחים, תקינות מכשירים וכדומה. צריך לזכור שלנו כמאמנים סביבית חדר הכושר מרגישה מאוד נוחה ומוכרת אך מנגד לאדם הרגיל סביבה זאת היא ממש מסלול מכשולים ולכן כל תשומת הלב שלנו באימון צריכה להיות נתונה לתהליך האימון ולא לדברים אחרים.
דרייב ומוטיבציה
כן, מה לעשות, לא כולנו מרגישים את הצורך להתאמן ולעיתים גם שכבר הגענו לחדר הכושר או לפארק, ממש אין לנו חשק להתאמן. לדעתי, חלק משמעותי מתפקיד של כל מאמנת או מאמן כושר הוא לדחוף ולדרבן את המתאמנים שלהם. בעולם אידיאלי, על כל מתאמן להגיע מוכן לאימון נפשית וגופנית, אך מה לעשות שבמציאות בתור הורים ישנם לילות קשים, קשיים בעבודה או סתם איזו מועקה נפשית שמכבידה עלינו. מאמן מנוסה יודע לתת מוטיבציה ולדחוף לעשות את האימון גם כשלא רוצים או שלא ממש מתחשק, הוא או היא יודעים להיות הרוח במפרשים בשעות ובימים הקשים ביותר – לתת את הכוח שעושה את ההבדל בין להתאמן לבין לשבת על הספה ולצפות בטלוויזיה. יחד עם זאת, מאמן טוב ידע מתי לבלום אותך כשצריך ולתת לך את התנאים הנחוצים בכדי שכל אימון יתבצע בדרך הטובה ביותר.
לסיכום
אני רוצה לחלוק אתכם 3 טיפים שווים:
- תשומת לב אישית מנצחת – וודאו שהמאמן עוקב ומבצע בקרה אישית על ההתקדמות שלכם ולא מתפשר או מתעצל על רישום ומעקב.
- שימו דגש על בטיחות – תמיד שמרו על טכניקה נכונה, בקשו מהמאמן לבדוק את הביצועים שלכם ואל תתביישו לבקש הפסקות כשצריך.
- הגיוון הוא המלך – אל תפחדו או תתביישו לבקש מהמאמן להוסיף תרגילים חדשים כשאתם מרגישים שעמום – הגיוון יכול לשפר גם את הביצועים וגם את החוויה.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!