Last Updated on 21 באפריל 2022 by יוסי זאבי
בלי קשר לתרגילי בטן, כל מי שחווה או חוותה בידוד או כמובן סגר, מכירים את התחושה של חוסר האונים ושעמום אדיר שלא נגמר. נראה כי הזמן עצר מלכת וכי מחוג השעון פשוט מסרב להתקדם! תיק-תק, תיק-תק, תיק-תק…
אין ספק כי גם במהלך הסגר אנחנו רוצים וצריכים להיות פעילים גופנית, לזוז ולנסות למנוע מעצמנו להתאבן. כמובן שהעדר פעילות גופנית בשילוב עם אכילה לא מאוזנת עלולים להוות פקטור משמעותי של עליה במשקל. לא אחת אני מתבקש ממתאמנים לתת להם תרגילים לבטן כאשר המחשבה הרווחת היא כי תרגילים לבטן יעזרו בהתמודדות עם הכרס התופחת – זאת כמובן טעות משום ש האסטרטגיה העיקרית צריכה להיות בקרה קלורית לצד פעילות גופנית.
תרגילי בטן מעולים לבית
אז הגעת לכאן וכל מה שמעניין אותך זה איזה תרגילי בטן טובים יש לך כדי שאני אעשה בבית ורצוי כאלה שממש יעבדו על הבטן. אז בלי יותר מדי מריחות וקישקושים, ריכזתי עבורך חלק של תרגילי הבטן הטובים ביותר שאני מכיר. כדי לא לעשות את זה נמרח ומבולגן, פשוט ריכזתי הכל במן קולאז' של פוסטים שעשיתי בעבר כך שהכל יהיה מרוכז מול העיניים שלך וכל מה שישאר לך לעשות זה ללחוץ על התוכן המבוקש. פשוט לא?
אך רגע לפני שנתחיל אני רוצה להתעכב על עוד כמה נקודות מעניינות ולהראות לך את הסרטון הזה של תרגילי הבטן מתוך הערוץ שלי.
על איזה שריר ספציפי עובדים תרגילי הבטן בסרטון הוידאו
מכיוון שהבטן שלנו מורכבת ממספר שרירים שונים, לכל תרגיל שנבצע יש יכולת ייחודית להפעיל במידה כזאת או אחרת, אזור או שריר אחר בבטן. אני רוצה שניה להתעכב איתך על אזורי הבטן השונים ועל השרירים הספציפיים.
אזורי הבטן השונים שניתן לתרגל הם:
- בטן עליונה
- בטן תחתונה
- צידי הבטן
תרגילי בטן תחתונה: כן או לא?!
כדאי שאהיה מדויק מההתחלה ואכתוב במפורש, אין דבר כזה בטן תחתונה, לפחות לא במובן אליו מתכוונים כשמתאמנים. "שריר הבטן התחתונה" הוא בעצם שריר הרחב בטני אותו אנחנו מפעילים בעיקר בתרגילי הפלאנק השונים, אך כשאנחנו מתכוונים לכך שאנחנו מרגישים (או לא מרגישים) את הבטן התחתונה כאשר אנחנו מתאמנים, מה שאנחנו למעשה מרגישים (שוב – או לא..) זה את הנקודה ממנה שריר הישר בטני מתחיל, מה שנקרא – תחל השריר, בעוד שבתרגילים אחרים אנחנו מרגישים את האחז של השריר, כלומר המיקום בגוף בו השריר נאחז בעצם.
הווה אומר, ישנם תרגילים בהם אנחנו מרגישים את "הבטן התחתונה" אך מדעית, למעשה אנחנו מרגישים את המיקום בו השריר מתחיל. לרוב אלו יהיו תרגילים בהם אנו מגלגלים את האגן או מרימים רגליים באוויר בעוד בתרגילים אחרים כגון כפיפות בטן, אנו נרגיש בעיקר את המקום בו השריר נאחז, שזה בעצם "הבטן העליונה".
אזור הבטן הצדדי, מורכב משני שרירים שונים שכיוון פעולתם מנוגד אך הם יודעים לעבוד יחד בתיאום. בלבלתי אותך? אין סיבה, הנה שמות השרירים.
שמות שרירי הבטן שלנו
לאחר שהבהרנו את הנקודה הקודמת, הנה שמות שרירי הבטן שלנו:
- ישר בטני
- אלכסוני פנימי
- אלכסוני חיצוני
- רחב בטני
כל השרירים הללו בעצמם מרכיבים את שרירי הבטן השונים ויודעים לייצר את תנועות הכפיפה קדימה והצידה, רוטציה ימינה ושמאלה ויש להם בין השאר עוד מספר תפקידים חשובים בגוף האדם כגון שמירה על האברים הפנימיים, ייצוב הגוף ועוד.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!